Türkiyenin En Kapsamlı Sağlık Forumu
merhaba sayın ziyaretçimiz

forumumuzdan daha etkili şekilde faydalanmak için lütfen 1 dk sürecek olan kayıt işlemini gerçekleştiriniz. esaglik.tr.cx in faydalı olması dilekleriyle iyi forumlar dileriz
Türkiyenin En Kapsamlı Sağlık Forumu
merhaba sayın ziyaretçimiz

forumumuzdan daha etkili şekilde faydalanmak için lütfen 1 dk sürecek olan kayıt işlemini gerçekleştiriniz. esaglik.tr.cx in faydalı olması dilekleriyle iyi forumlar dileriz
Türkiyenin En Kapsamlı Sağlık Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En Kapsamlı Sağlık Forumu

Hastalıklar ve tanımları saglıklı yaşam tiyoları şifalı bitkiler
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 KALBİNİZLE DOST YİYECEKLER

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 108
Kayıt tarihi : 05/05/09

KALBİNİZLE DOST YİYECEKLER Empty
MesajKonu: KALBİNİZLE DOST YİYECEKLER   KALBİNİZLE DOST YİYECEKLER EmptyÇarş. Mayıs 06, 2009 11:30 pm

Kalp sağlığının günlük hayatta yenilen yemeklerle yakın ilişkili olduğunu belirten uzmanlar, balık, soya, siyah susam, yulaf, ıspanak, havuç ve yeşil çayın kandaki yağı temizleme ve kalp damarlarını koruma işlevlerine sahip olduğunu bildirdi.

Kalp hastalıkları son yıllarda ölüm nedeni olarak ilk sıraya yerleşince, kalbi korumak herkesin ilgi gösterdiği bir konu haline geldi. Uzmanlar, doymamış yağ asidi, A vitamini ve folik asit içeren yemeklerin kandaki yağı temizleme ve kalp damarlarını koruma işlevlerine sahip olduğunu belirterek, kalbe yararlı 7 yemeği şöyle sıralıyor:

Balık: Özellikle deniz balıklarının içerdiği yağ ve doymuş yağ asidi diğer etlere göre daha düşük. Deniz balıklarında bulunan Omega-3 yağ asidi, felç riskini de düşürür. Bu da, deniz ürünlerini çok tüketen bir ülkede felç oranının düşük olmasının nedenlerinden biridir.

Soya: İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu amino asit ve doymamış yağ asidi içeren soya, vücuttaki yağ ve kolesterolün emilmesini hızlandırarak, kalp damarlarının açılmasını sağlar.

Siyah Susam: Zengin E vitamini içeren siyah susam, kalp damarlarının esnekliğinin korunmasında son derece etkilidir. Bunun yanı sıra siyah susamın içerdiği alfalinolenik asit (damarların duvarlarını kolesterole karşı koruyan bir asit türü) tansiyonu düşürme ve kanın pıhtılaşmasını önleme işlevine de sahiptir.

Yulaf: Linoleik asit ve B vitamini bakımından zengin olan yulaf, atardamarların sertleşmesini önler. Bunun yanı sıra yulafta bol miktarda bulanan lifler de kandaki kolesterol oranını düşürür.

Ispanak: Folik asit içermesinden dolayı ıspanak, kalp hastalıklarına yakalanma riskini yüzde 25 oranında düşürebilir.

Havuç: Kan damarlarının açılmasını sağlar ve böylece felci önleyebilir.

Çay: Çok zengin besin değerlerine sahip olan çaydaki en önemli besin, polifenoldür. Araştırmalar, çay yaprağında bulunan polifenolün kandaki kolesterol oranını düşürdüğünü, atardamarların sertleşmesini ve kanın pıhtılaşmasını önlediğini, tansiyon ve kan yağını düşürücü işlevlere sahip olduğunu gösteriyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://esaglikolsun.eniyiforum.net
 
KALBİNİZLE DOST YİYECEKLER
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Türkiyenin En Kapsamlı Sağlık Forumu :: BELLİ BAŞLI HASTALIKLAR :: KALP DAMAR HASTALIKLARI :: KALBİNİZLE DOST YİYECEKLER-
Buraya geçin: